Reisschema
 Dag 1: Heenreis
 Dag 2: Beijing
 Dag 3: Chinese Muur
 Dag 4: Shijingshan Beijing
 Dag 5: Beijing Park
 Dag 6: Happy Valley
 Dag 7: Nanhu Park
 Dag 8: Chimelong Paradise
 Dag 9: Mysterious Island
 Dag 10: Happy Valley
 Dag 11: Ocean Park
 Dag 12: Macau
 Dag 13: Disneyland Hong Kong
 Dag 14: Lotte World
 Dag 15: Everland
 Dag 16: Seoul Land
 Dag 17: Terugreis
 
Dag 11: Ocean Park & Hong Kong


Na een prima ontbijt in Chez Mickey van het Disney Hollywood Hotel maken we ons op om Ocean Park te gaan bezoeken. Omdat we weer een paar nachten in hetzelfde hotel verblijven en dus niet 's morgen hoeven in te pakken en uit te checken kan ik het deze ochtend wat rustiger aan doen.

Van Ocean Park had ik vooraf al een aantal dingen gehoord. Zo wist ik dat het tegen de bergen aangeplakt lag en een kabelbaan de mensen van de ene helft van het park naar de andere vervoerde waarbij het uitzicht erg mooi moest zijn. De taktiek van de dag was om eerst de helft met de attracties te bezoeken voordat het daar druk zou worden. De oversteek daar naartoe biedt inderdaad een schitterende blik op Hong Kong en de Zuid-Chinese Zee met enkele eilandjes voor de kust.

Eenmaal aangekomen is het even zoeken hoe we hier moeten rondlopen. Er is een hele reeks aan lopende banden die je de berg op en af helpt met daartussen plaats voor de attracties. Als eerste komen we aan bij Wild West Mine Train, een mine train achtbaan van Zamperla. De baan valt vooral op door de helix rond een open stalen toren hoog op de berg. De drops en heuvels zijn nog aardig intensief (airtime !!) en samen met het prachtige uitzicht zorgt dit voor een leukere rit dan het zich laat aanzien.

Na enig zoekwerk (berg op, berg af) vinden we de tweede achtbaan van het park. Dragon is een beruchte looping coaster van Arrow Dynamics. Volgens sommigen de ruwste baan ooit, enkelen willen er zelfs niet meer in. De instapprocedure is wat merkwaardig in de zin dat iedereen bij het voorste wagentje door het poortje moet. Omdat de rit voor ons een trein toont waar alleen twee mensen frontseat zitten en de trein verder leeg is lijkt het alsof alleen die plekken beschikbaar zijn. Dit blijkt gelukkig niet het geval. Na de lifthill begint het feest met een paar bochten waar snelheid wordt gemaakt voor de loops. Dragon is inderdaad niet soepel maar lang niet zo vreselijk als wordt beweerd. Ook in deze baan een spektaculair uitzicht. De rit eindigt met een tweede lifthill die de trein terug het station in brengt. Ik besluit er nog maar een tweede rit in te wagen omdat ik toch kan blijven zitten. Het bevalt me deze tweede keer niet meer of minder. Best te doen.

Vlakbij Dragon staat een klein reuzenrad waarvanuit goed foto's van dit deel van het park te maken zijn. Daarna is het tijd voor lunch. Er is voldoende keuze hier waaronder ook weer McDonalds. Gelukkig heb ik deze vakantie goed bij de fastfood tenten weg kunnen blijven en ook vandaag lukt dat prima. Het chinees eten verveeld me nog steeds niet. Het geroosterde varkensvlees bevalt hier in Cafe Ocean dan ook erg goed.

Niets zo lekker na het eten dan een freefall tower of een space shot. In dit park staan beide torens naast elkaar en omdat we van tevoren niet hebben opgelet weten we niet in welke versie we nu zijn gestapt. Het blijkt de freefall te zijn. Helaas is dit de eerste attractie waar geen fototoestel in meemocht dus dat idee ging niet door. De freefall is niet heel bijzonder. Dit type toren geeft me altijd het gevoel dat de handrem er nog op zit.

Ocean Park heeft ook een groot zee-aquarium waar de meest bizarre vissen en andere zeedieren gewonderd kunnen worden. Genoeg kijkvoer om een half uurtje, drie kwartier rond te dwalen. Daarna ben ik met de kabelbaan weer terug naar het voorste stuk van het park gegaan. Helaas wordt dat deel van het park momenteel gerenoveerd, wat betekent dat daar een groot aantal attracties is afgebroken en je een gigantische bouwput inkijkt.

Wat er nog wel op deze berg te vinden is is het pandahuis. Hier zijn een aantal pandaberen in levende lijve te aanschouwen. Ik heb niet eerder panda's in het echt gezien. We hebben geluk want op het moment dat we voor het glas gaan staan van beer nummer 3 komt deze net uit z'n boom geklommen om te gaan snacken. Uitgebreid gaat onze panda van een hapje bamboe genieten, een mooi gezicht. Al met al heb ik een uur bij deze dieren staan kijken en heel veel foto's gemaakt. Panda's zijn tof!

Tenslotte struin ik nog wat souvenirwinkeltjes af maar heel veel bijzonders hebben ze wat dat betreft niet. Ocean Park is een aardig park maar er zijn geen geweldige uitschieters qua attracties. Het uitzicht vanaf de bergen en de pada's maken echter veel goed.

Na het park is er nog tijd zat om een beetje door Hong Kong te slenteren. We worden afgezet bij het water tussen Kowloon en Hong Kong Island en hebben zo een mooi uitzicht over de torengebouwen van Hong Kong. Daarna de echte stad in waar op iedere hoek geprobeerd wordt een namaak Rolex, een maatpak of een massage te slijten. Op zoek naar koopjes voor souvenirs kom ik meerdere keren op de meest idiote plaatsen. Als we iets tever doorlopen in een steegje bevinden we ons ineens aan de achterkant van verschillende restaurants en kijken we zo de keuken in. Dat zie je toch liever niet hoor. Een andere 'steeg' blijkt een ingang van een complete Beverwijkse Bazaar waar vanalles wordt verkocht. Afdingen is hier de nationale sport. Voor de helft kan het ook allemaal.

Het eten moeten we deze dagen in Hong Kong zelf verzorgen en zo komen we bij het Hard Rock Cafe. Deze keer bevindt het cafe zich op de eerste verdieping van een kleine mall maar van binnen ziet het er prima uit. Het eten is zoals gebruikelijk gewoon goed. En de cocktails ook.


We beginnen de dag met Ocean Park!


De beroemde cable car naar de andere berg.


Aan deze kant geen attracties meer maar een giga bouwput.


What a view!


De uitkijktoren ben ik uiteindelijk helemaal vergeten. Maar ook zonder toren was het uitzicht prima.


Het logo van de Wild West Mine Train.


Bijzonder uitgevoerde helix.
Here we go.


Inktvis ... iemand ?


Freefall toren en een space shot.


Het station van Dragon.


Veel succes mannen.


Dragon valt, na alle verhalen, nog 100% mee.


Ziet er mooi uit zo toch?


Looper-de-loop.


Cafe Ocean biedt, anders dan de naam zou vermoeden, geen vis.


Wel kippies en eendjes dus.


Het aquarium van het park heeft een indrukwekkende verzameling exotische zeedieren.


Deze Sea Dragons bijvoorbeeld met bladeren als vinnen.


Koraal met allemaal felgekleurde anemonen.


Zusterhaaien.


Terug met de cable car.


Bij de panda's kun je uren blijven kijken. Als ze een beetje actief zijn dan.
Cute.
Deze ballon was ook een atractie maar er stond regelmatig teveel wind.


Avenue of the Stars met hier Bruce Lee.


Straatje in Kowloon.


Dinner written all over it.


Een heel gezellig Hard Rock Cafe.


In de Disney Metro terug naar het


hotel.