Reisschema
 Dag 1: Heenreis
 Dag 2: Beijing
 Dag 3: Chinese Muur
 Dag 4: Shijingshan Beijing
 Dag 5: Beijing Park
 Dag 6: Happy Valley
 Dag 7: Nanhu Park
 Dag 8: Chimelong Paradise
 Dag 9: Mysterious Island
 Dag 10: Happy Valley
 Dag 11: Ocean Park
 Dag 12: Macau
 Dag 13: Disneyland Hong Kong
 Dag 14: Lotte World
 Dag 15: Everland
 Dag 16: Seoul Land
 Dag 17: Terugreis
 
Dag 13: Disneyland Hong Kong


Deze ochtend was het weer eens vroeg uit de veren. Er was een exclusieve sessie geregeld, in Disneyland Hong Kong nog wel. Een heel uur hebben Space Mountain voor ons alleen.

Na weer een geweldig ontbijtbuffet lopen we richting het park. Toch wel lekker dat het hotel zo dichtbij staat. De PR-dame staat al ruim voor de ingang op ons te wachten. Het is nog extreem rustig voor en in het park. Disney is toch zoveel prettiger zonder al het publiek erin :) En met een strakblauwe lucht ziet het er allemaal bijzonder fris uit. Space Mountain ligt helemaal achterin in het park en zo komen we langs een verlaten kasteel en door een leeg Tomorrowland. Een vreemde gewaarwording.

De Hong Kong versie van Space Mountain heeft veel weg van de California variant. Het is een leuke bochtige rit en na een rondje of acht begin ik zowaar iets van misselijkheid te voelen. Da's een nieuwe ervaring maar het gaat gelukkig allemaal goed. Na een uurtje hebben de mensen van Disney ook de Buzz Lightyear attractie voor ons geopend zodat we ook daar exclusief een paar ritjes kunnen maken. Buzz is een prettige shooter waarbij je de wagentjes zelf rond kunt laten draaien. Mooi gemaakt.

Tomorrowland is niet heel erg groot en dat is ook meteen het probleem van heel dit Disney park: er staan niet erg veel attracties in. Maar wat er staat is wel erg mooi uitgevoerd. In Fantasy land vinden we een erg leuke Winnie de Pooh rit en natuurlijk It's a Small World. De hele dag blijft het erg rustig in het park en kunnen we iedere attractie eigenlijk zo binnen lopen. Zo ook de PhilharMagic show, die ik twee keer ga bekijken. De effecten in dit theater zijn erg goed gedaan.

Bij de uitvoering van Adventure land hebben ze in Hong Kong een belangrijk voordeel. Het jungle thema slaat hier erg goed aan :) Je waant je inderdaad in de wilderness. Net als in California hebben ze hier ook een Jungle Cruise. De bootrit is op zich wel okee maar niet erg spannend.

De show van The Lion King in het theater is wel weer verschrikkelijk goed gedaan. Halverwege gaat er iets mis, wordt de boel even stilgelegd en even later heel professioneel weer opgepakt. Dit zijn duidelijk mensen die heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Indrukwekkende show.

In de avond ziet Disney er ook weer prachtg uit. De dag wordt afgesloten met een lange vuurwerkshow bij het kasteel.


Het nog lege pad van het hotel naar het park.


Main station.


Goedemorgen kasteel.


Een fris en fleurig Tomorrowland.


Orbitron.


Space Mountain is een prettige vlotte rit met onverwachte bochten en versnellingen.
Buzz legt uit wat de bedoeling is.


Winnie the Pooh.


It's a small world met het bekende deuntje waar je de rest van de dag plezier van hebt.


Een prima film.


Jungle thema in Adventure land.


Scene van Jungle Cruise.


Zeer professionele show, The Lion King.
It's a dark world.