Reisschema
 Dag 1: Heenreis
 Dag 2: Beijing
 Dag 3: Chinese Muur
 Dag 4: Shijingshan Beijing
 Dag 5: Beijing Park
 Dag 6: Happy Valley
 Dag 7: Nanhu Park
 Dag 8: Chimelong Paradise
 Dag 9: Mysterious Island
 Dag 10: Happy Valley
 Dag 11: Ocean Park
 Dag 12: Macau
 Dag 13: Disneyland Hong Kong
 Dag 14: Lotte World
 Dag 15: Everland
 Dag 16: Seoul Land
 Dag 17: Terugreis
 
Dag 7: Reis naar Guangzhou & Nanhu Park


De wekker gaat al om 4 uur deze ochtend. Vandaag vliegen we met Air China door naar Guangzhou in het zuiden van China. Normaal heeft het hotel nog geen ontbijt om half 5 maar ook dat wordt speciaal voor ons geregeld. Weer een half uur later stappen we in de bus op weg naar het vliegveld. Inchecken en boarden gaat allemaal erg soepel, wat met zo'n groep altijd maar weer afwachten is. Security werkt hier hetzelfde als bij ons. Het vliegtuig vertrekt nagenoeg op tijd, ongeveer kwart over acht en de drie uur durende vlucht naar Guangzhou is een mooie gelegenheid om even de ogen te sluiten.

In Guangzhou aangekomen is het na het verzamelen van de koffers en het inladen in de bus tijd voor lunch. Het eerste wat opvalt als we de deur van het vliegveld uitgaan is dat het erg heet is en een hoge luchtvochtigheid. Met andere woorden: het is hier zeer benauwd. Snel de bus in dus en tien minuten later weer snel het restaurant in voor Dim Sums en andere lekkere hapjes.

Onderweg naar Nanhu Park zien we een andere kant van China. Een kant die ik eigenlijk al veel eerder had verwacht in Beijing maar daar houden ze het misschien beter verborgen: er leven hier aardig wat mensen in armoede. Ergens naast een van de betonnen pijlers voor een in aanbouw zijnde snelweg staat een verroeste stalen container met deur en open ramen. Er blijken mensen in te wonen. Daarnaast is een doek gespannen om als tent dienst te doen waar kinderen onder liggen te slapen. Dit soort beelden wil je liever niet zien. Ook de stad zelf ziet er een stuk minder fraai uit dan Beijing. Een aantal kleinere straatjes waar we doorheen rijden bevatten winkeltjes en restaurantjes die niet netjes voor de toeristen zijn opgemaakt.

Dan Nanhu Park zelf. Dit park ziet er uit alsof het tien jaar geleden al gesloten is en er al die tijd geen onderhoud aan geweest is. Dat laatste zou weleens kunnen kloppen. Onze groep vormt onmiddelijk het grootste deel van de bezoekers. Na de ingang komen we in een mainstreet waar ooit shops hebben gezeten maar die zijn nu helemaal verlaten. Aan het einde van de mainstreet staat een Space Shuttle opgesteld, als enige vorm van thematisering die verder in het park ontbreekt.

Als eerste komen we een powered coaster tegen met de naam Dragon. Van deze baan valt niet zo vreselijk veel te vertellen, het is een bocht omhoog aan de voorkant en een helix naar beneden aan de achterkant.

Een stuk interessanter is de Crazy Coaster. De bouw van deze baan is begonnen door Arrow en later afgemaakt door Vekoma. Het resultaat is op z'n minst merkwaardig te noemen. De first drop duikt schuin naar beneden onder een merkwaardige hoek en dan volgen er een aantal loops en kurketrekkers. De aanloop naar de kurketrekkers is helemaal scheef. Qua schokmomenten valt het allemaal nog mee en om de video opnames met een gevulde trein te kunnen doen gaan we nog een tweede ronde.

De onride foto's gaan ook op een bijzondere manier. Een vrouw met een digitale fotocamera staat bovenop de de heuvel foto's te maken en rent dan naar beneden. Een meisje rent tegelijkertijd omhoog en halverwege wisselen ze geheugenkaarten uit. Deze worden snel in de pc gestopt een op een TFT scherm getoond voordat de mensen uit de trein er langs komen lopen. Een foto kost 10 yuan (ongeveer een euro dus) maar om te krijgen wat je op de foto wilt hebben is nog een hele toer in het Chinees.

Na de twee coasters kijken we nog een tijdje rond in de rest van het park maar er is echt niet veel hier. We rijden verder naar een vermeend bonus park. Het is even zoeken maar we vinden inderdaad het pretparkje in een vrij groot park in Guangzhou. Jing Ying Park heeft één achtbaantje in de vorm van een wild mouse. De treintjes lijken af en toe niet lekker aan de track vast te zitten en in de bochten dreigt de trein over de rand te kieperen maar verder is het een prima achtbaan :)

Verder is er niet veel hier, alleen nog een walk-through ghost house waar we na het afrekenen van 5 yuan voorafgegaan worden door een gids. Het spookhuis is niet bijzonder eng maar heeft wel een bijzonder einde. Er is een soort altaar wat na het inwerpen van een willekeurig bankbiljet in beweging komt. Met muziek erbij beweegt het beeld in het midden naar de gulle gever toe en biedt daar een baby aan. Wat de betekenis is kunnen we niet achterhalen.

Na dit parkje is het nog ruim twee uur rijden naar het hotel in Zhuhai in het zuid-oosten ten opzichte van Guangzhou. Morgen is het ook weer vroeg opstaan om van de ERT in Chimelong Paradise gebruik te kunnen maken. We maken het daarom niet laat in de avond en lopen alleen een rondje over het eiland waarop het hotel ligt.


Nanhu Park. De ingang ziet er nog wel redelijk uit.


In deze uithoek wordt geen Engels meer gesproken en het komt ook niet op de borden voor.


Space Shuttle.


Dit is Dragon met een paar uitgelaten TPR leden erin.
En hier is het station van Crazy Coaster.


Deze meisjes zijn kennelijk blij ons te zien. De trein vertrekt pas als er voldoende mensen in zitten en dat kan met deze bezoekeraantallen lang duren.
De loops kloppen hier niet helemaal.


In het grote park waar Jing Ying zich bevindt ligt ook een voetbalstadion waar zo te zien geoefend wordt.


Dit moet de ingang van Jing Ying Park zijn.


Zie je wel!


En daar is de mouse coaster.


George heeft deze plek opgespoord en mag dus als eerste :)


Grappig uitziende treintjes op deze baan. Jammer dat ze niet lekker vastzitten.
Dit is het slotstuk van de ghost house.


Uitzicht vanuit de hotelkamer.


Prachtig interieur hier in dit hotel en een hele rits souvenirwinkels waar ze zelfs meubels verkopen.


Interessante gebouwen hier aan de Pearl River. Deze heeft TV aan de buitenkant in de vorm van Versatubes.