Reisschema
 Dag 1: Heenreis
 Dag 2: Beijing
 Dag 3: Chinese Muur
 Dag 4: Shijingshan Beijing
 Dag 5: Beijing Park
 Dag 6: Happy Valley
 Dag 7: Nanhu Park
 Dag 8: Chimelong Paradise
 Dag 9: Mysterious Island
 Dag 10: Happy Valley
 Dag 11: Ocean Park
 Dag 12: Macau
 Dag 13: Disneyland Hong Kong
 Dag 14: Lotte World
 Dag 15: Everland
 Dag 16: Seoul Land
 Dag 17: Terugreis
 
Dag 8: Chimelong Paradise


Ook deze dag is het weer vroeg opstaan want er is een filmsessie geregeld in Chimelong Paradise park. De filmsessie houdt in dat er een aantal achtbanen voor ons al voor opening van het park klaarstaan om onride en offride films mee te maken. Natuurlijk moeten er voor deze films wel mensen in de trein zitten en dat zijn wij dan.

Het weer is deze ochtend weer niet goed. Het is wel droog maar het is dicht bewolkt en er hangt een mist over de grond. Niet goed voor foto's dus. Chimelong Paradise is een vrij groot park hier in Guangzhou en biedt een mooie verzameling attracties waaronder zes vrij unieke achtbanen. Daar komen er binnenkort nog twee bij maar de bouw daarvan is nog niet begonnen.

We worden erg vriendelijk ontvangen en als eerste naar 10 Inversion Coaster gebracht. Daar moet eerst nog een trein van de baan gehaald en daarna worden er een aantal testritten gedaan voordat de camera op de trein kan worden gemonteerd. Al met al zijn we een half uur verder voordat er met rijden en filmen kan worden begonnen. 10 Inversion Coaster gaat, zoals de naam al doet vermoeden, 10 keer over de kop en is een exacte kopie van Colossus in Thorpe Park in Engeland. Het feest begint met een normale looping gevolgd door een boomerang element. Daarna twee kurketrekkers en een lang stuk met vier barrel rolls. Als laatste is er nog een barrel roll vlak voor het station.

Na veertig keer de wereld ondersteboven te hebben bekeken gaan we verder naar Motorbike Launch Coaster. Deze achtbaan lijkt weer als twee druppels water op de Boosterbike van ons eigen Toverland. De lancering is niet heel intensief maar het is toch best een leuke rit.

We gaan verder met Dive Coaster (de naamgeving is weer indrukwekkend creatief opgelost). Deze B&M diving machine achtbaan is identiek aan SheiKra in Busch Gardens in Florida. Maar kopie of niet, het is een geweldig goede achtbaan. De treinen, waar drie rijen van tien mensen naast elkaar in kunnen, worden na de lifthill vertikaal naar beneden gestort. Na een geweldig soepele inversie en een bocht volgt nog eens een vertikale drop door een opening in een stuk water en de trein duikt even verderop weer op waarbij twee stralen water hoog worden opgeworpen. Het filmen gaat prima in deze baan en we kunnen allemaal zes ritten maken.

Officieel is daarmee de filmsessie afgelopen maar de mensen van het park zijn zo enthousiast dat ze ook nog meelopen naar Half Pipe en ons daar ook nog even laten filmen. Half Pipe is ook een vrij unieke coaster in de vorm van een grote U. De trein is een grote skateboard met daarop twee groepen van stoelen die ronddraaien terwijl de trein van de ene in de ander paal omhoog schiet. Eenzelfde achtbaan deed ik voor het eerst dit jaar in Nickeledeon Universe in Minnesota.

Dan zijn er nog twee achtbanen over in dit park: een Spinning Mouse zoals er al een aantal zijn voorbij gekomen deze trip en een kiddie coaster. Ondertussen wordt het wat drukker in het park maar het is niet overdreven vol zoals bij Happy Valley in Beijing.

Na de achtbanen gaan we een paar shows bekijken met als eerste een goochelshow. De truuks zijn allemaal erg doorzichtig en de uitvoering is ook een beetje knullig waardoor deze show niet zo professioneel overkomt. In het 4D theater is een film van Marvin the Martian die in nu in het Duits, Engels en Chinees heb mogen zijn. De film is hier wel goed uitgevoerd met alle bekende effecten met als bonus een duw in de rug wanneer het ruimteschip naar Mars terugkeert.

Er is ook een Lumberjackshow met de onderdelen boomstamdoorzagen, figuurzagen met een kettingzaag, paalklimmen, paaldoorhakken en boomstamrennen. Het is weer eens wat anders en best vermakelijk om te zien. De show wordt overigens niet door chinezen maar door amerikanen en canadezen uitgevoerd.

De laatste show is een stuntshow waarvan het verhaal nogal wazig is maar waar wel een enorme massa effecten in is verwerkt. Het gaat maar door met explosies, sprongen op motoren, jetski's op het water en gevechten. Er zitten wel wat missers in de show maar het boeit wel tot het einde.

Na het park rijden we door naar Zhuhai waar we morgen weer een filmsessie hebben in Mysterious Island en daarna Pearl Land bezoeken.


In alle vroegte bij Chimelong voor de deur.


We beginnen de ochtend met 10 inversies.
Goedemorgen!


Geen betere manier om wakker te worden.


Jeff is er even niet goed van ;)


Willekeurig bord.


Motorbike Launch Coaster is exact gelijk aan de Boosterbike van Toverland.


Dive Coaster is absoluut de topper van Chimelong Paradise.


Daar heb je hem weer.


Lifthill shot.


Filming in progress.


Het watergedeelte van de tweede vertikale drop.
Going down.


Half Pipe ziet er uit als een ... ehhh ... half pipe.
Mooi gezicht zo'n skateboard met mensen erop geplakt.
Alweer een spinning mouse coaster.
De kiddiecoaster met grappig treintje.


De goochelshow is van matige kwaliteit.


Geen zorgen, ik maak strak het deurtje aan de achterkant weer open.


4D theater met Marvin the Martian film.


De lumberjackshow met boomstamdoorzaagwedstrijd.


Rennen over de drijvende boomstammen.


En rennen over een rollende boomstam.


Er is ook een spillwater hier maar de waterattracties sla ik even over.


Foto's van de stuntshow.
Een mooie dag in Chimelong Paradise.